2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja

 

 KRÉTA e-napló belépés:kreta logo

cpr certification online
cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online

Járványügyi intézkedési terv

 
INTÉZKEDÉSI TERV
A SOMOGYI REZSŐ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN
A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSRENDRŐL
2020/2021. tanév
 
 • Az intézményünk munkájában egészséges, tüneteket nem mutató tanuló, dolgozó vehet részt.

 • A szülők értesítsék az iskolát, hogyha gyermeküknél tüneteket észlelnek, gondoskodjanak orvosi vizsgálatról.

 • Az osztálytermekben lehetőség szerint gondoskodunk a tanulók lazább elhelyezéséről. Tantermekből vándorlás (osztálycsere) minimalizálása, csoportbontás esetén az előre arra kijelölt helyiségek vehetők igénybe. A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk és védőkesztyű viselése lehetséges, de nem kötelező.

 • Első tanítási napon, osztályfőnöki órák keretében az egészségügyi óvintézkedéseket, alapvető higiénia előírásokat ismertetjük tanulóinkkal.

 • A testnevelési órákat az időjárás függvényében szabad téren tartjuk.

 • Tanítási és tanórán kívüli foglalkozások szüneteinek rendje: Szünetekben az alsó tagozatos tanulók az új épület előtti játszótéren és az előtte lévő betonos területen helyezkednek el állandó tanári felügyelet mellett. A felső tagozat tanulói a rekord time pályán, a fő épület hátsó bejárata előtti betonos területen tartózkodnak. Eső esetén, a folyosókon és az osztálytermekben elkülönítve oldjuk meg a tartózkodást.

 • Egy helyet biztosítunk az elkülönítésre, ha vírusfertőzés gyanúja merülne fel. Ez a helyszín intézményünk színpados terme. A beteg gyermek felügyeletét ellátó személynek kesztyű és maszk használata kötelező. A beteg gyermek szüleit azonnal értesítjük. Ezzel párhuzamosan az NNK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) honlapján elérhető általános eljárásrend alapján szükséges az azonnali intézkedések megtesszük.

 • Ha a szülői kérésre -orvosi dokumentáció alapján- a krónikus betegséggel küzdő tanuló esetén, a hiányzást igazoltnak kell tekinteni.

 • Hiányzást napi szinten vezetjük a KRÉTA rendszerben.

 • A gyermek az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez – kizárólag orvosi igazolással térhet vissza, melyet az intézménynek el kell fogadnia, azt saját hatáskörben nem bírálhatja felül.

 • Az étkezéseket úgy szervezzük, hogy az osztályok keveredése elkerülhető legyen, sorban állás esetén a védőtávolság betartható legyen.

 • Az intézményben való benntartózkodás csak a dolgozók és a tanulói jogviszonnyal rendelkezők számára lehetséges.

 • A szülők telefonon vagy e-mailen előre egyeztetett időpontban keressék fel az iskolát, pedagógust. Szülő ne lépjen be az intézménybe tanulókíséret céljából, első évfolyamos tanulók esetében sem. Minimalizáljuk a személyes ügyintézési formát, az ügyintézés elektronikus formában történik, nagyon indokolt esetben történhet csak (előre egyeztetett telefonos megbeszélés alapján) személyesen. Az iskolába érkezőknek szájmaszk, a kihelyezett kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás kötelező.

 • Az iskolai büfé fokozott figyelem mellett működik, betartva a 1,5 méteres távolságot és a kialakuló tömegnek az elkerülését.

 • Az alsó és felső tagozaton - az osztálytermen kívül – kötelező a maszk viselése mind a tanulók, mind a pedagógusok részéről.

 • Az iskola bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt biztosítunk az intézménybe látogatók részére, annak használatára figyelmeztető táblával hívjuk fel a figyelmet. Az intézménybe érkezéskor, étkezések előtt és után minden belépő alaposan mosson kezet vagy fertőtlenítse a kezét (a gyerekek, tanulók esetében inkább javasolt a szappanos kézmosás).

 • A szociális helységekben kézfertőtlenítést, kéztörlésre papírtörlőket biztosítunk. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk, az alapvető higiénés szabályok betartására. A személyi higiénia alapvető szabályairól a tanulók korosztályuknak megfelelő szintű tájékoztatást kapnak az osztályfőnököktől (köhögési etikettet: papír zsebkendő használata köhögéskor, tüsszentéskor, majd a használt zsebkendő szemetes kukába dobása és alapos kézmosás, esetleg kézfertőtlenítés).

 • A fertőtlenítő takarítás során kiemelt figyelmet kell fordítanunk a kézzel gyakran érintett felületek (padok, asztalok, székek, az ajtó-, ablakkilincsek, korlátok, villany- és egyéb kapcsolók, informatikai eszközök (billentyűzet, monitor, egér, egérpad stb.), mosdók csaptelepei,WC lehúzók, stb.) valamint a padló és a mosható falfelületek vírusölő hatású szerrel fertőtlenítésre kerüljenek.

 • Intézményünk dolgozói nagy figyelmet fordítsanak a rendszeres szellőztetésre.

 • A tanév során zárt téri rendezvények helyett szabadtérit szervezünk, az alapvető egészségvédelmi intézkedések, szabályok betartása mellett. A résztvevők körét korlátozzuk.

 • A szülők is hiteles forrásból legyenek szívesek tájékozódni, az oktatással kapcsolatos híreket a www.kormany.gov.hu felületen követhetik.

 • Az intézmény honlapján és a hivatalos Facebook–oldalán, valamint a KRÉTA rendszer felületén is tájékoztatjuk a szülőket az aktuális változásokról.

  Tamásné Dicső Ágnes
  Intézményvezető

 

 

EFOP-3.3.5-

EFOP-3.2.5-

 

 

 

 

 

 

Határtalanul

unnamed

Alapítványunk

1szazalek

© Somogyi Rezső Általános Iskola.

Somogyi Rezső Általános Iskola
4600 Kisvárda, Szent L. u. 35. - Telefon: 06 45 415 051 - e-mail: somogyirezsoaltisk@gmail.com

Adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége:
Dr. Ráti Angéla - 4600 Kisvárda, Kodály Zoltán utca 15/A. - Telefonszám: 06-45-795-202 - Email: angela.rati[kukac]kk.gov.hu