2021. április 17. szombat
Rudolf, Kiara

 

 KRÉTA e-napló belépés:kreta logo

cpr certification online
cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /var/www/somogyi-kisvarda.sulinet.hu/protected/www/images/2019bentlakasos

×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2019bentlakasos

Somi bentlakásos tábor a Beregben

A nyár kezdetén az EFOP-3.3.5-17-2017-00027 azonosító számú projekt keretében bentlakásos tábori alkalomra nyílt lehetőségünk a Tisza partján egy hétre.  A megvalósulást hosszú szervezőmunka előzte meg.

 

Először szülői értekezleten tájékoztattuk a családokat a projekt előnyeiről, lehetőségeiről, majd 70 gyerek jelentkezését vártuk. A helyszín: Vásárosnamény, a Babus Jolán Középiskolai Kollégium volt.

A témamodul: Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés. Ezen belül a megvalósított heti tervünk témája: OLIMPIA – avagy sport és harmónia – szépség, igazság, erő.

Fontosnak tekintettük a mozgásos képességek fejlesztését, a mozgás megszerettetését, egészséges életmódra nevelést. A mozgásos játékok segítségével a gyerekek szociális- és az együttműködési képessége is gazdagodott.

Fő célunk volt, hogy a gyerekek megismerkedjenek az olimpiai játékokkal. A külső programszolgáltatók mindegyike segítette munkánkat.

Hétfőn az „Arany csapat”, kedden a „Világbajnok program”, szerdán a „Csoportos Aerobic” és a „Tréning a Pécsi Sasokkal”, pénteken pedig az „Életerő, egészség” program sportolói tartottak játékos edzéseket. Ezek mindegyike jó hangulatban telt, a nagy meleg ellenére is lelkesen tornáztak a gyerekek.

A „Meseszínházi előadás” és „Vígh Róbert gitárelőadása” a harmónia – szépség jegyében zajlott.

A heti program összeállításánál igyekeztünk a helyi sajátosságokat kihasználni, beépíteni. Ellátogattunk a Beregi Múzeumba, egy délelőttöt töltöttünk a Szilva Termál- és Wellness fürdőben és hosszú sétát tettünk a Tisza partra.

A Csodaszarvas program felületén sok érdekes játékot találtunk, melyeket örömmel próbáltak ki a diákok.

A projekt által biztosított sporteszközök az önfeledt játékot és szórakozást segítették elő.

A kézműves foglalkozásokon képeslapokat, stresszlabdát, gyöngyfűzért készítettek az ügyes kezű gyerekek. Többen saját, kreatív ötleteikkel lepték még társaikat.

A táborzáró, táborértékelő foglalkozásokon a gyerekek visszajelzései is bizonyították, hogy egy tartalmas, jó hangulatú hetet töltöttünk el Bereg központjában, Vásárosnaményban.

{gallery}2019bentlakasos{/gallery}

EFOP-3.3.5-

EFOP-3.2.5-

 

 

 

 

 

 

Határtalanul

unnamed

Alapítványunk

1szazalek

© Somogyi Rezső Általános Iskola.

Somogyi Rezső Általános Iskola
4600 Kisvárda, Szent L. u. 35. - Telefon: 06 45 415 051 - e-mail: somogyirezsoaltisk@gmail.com

Adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége:
Dr. Ráti Angéla - 4600 Kisvárda, Kodály Zoltán utca 15/A. - Telefonszám: 06-45-795-202 - Email: angela.rati[kukac]kk.gov.hu