2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja

 

 KRÉTA e-napló belépés:kreta logo

cpr certification online
cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /var/www/somogyi-kisvarda.sulinet.hu/protected/www/images/2019tavaszvaro

×

Értesítés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2019tavaszvaro

Tavaszváró szavaló- és énekverseny a Somogyiban

A Somogyi Rezső Általános Iskola beiskolázási programjának egyik fontos momentuma a Tavaszváró szavaló- és énekverseny, amelyet immár 3. alkalommal rendeztünk meg a városunk nagycsoportos óvodásai számára, 2019. március 19-én.

Sokan keresték már a választ arra a kérdésre, mi a vers. Latinovits Zoltán szavaival élve:
„A vers olyan emberi beszéd, ami a dallal, az ősi dallal rokon.
Rokon avval a kimondhatatlannal, ami már-már titkos, sámáni mesterség.
A vers az ember legtöményebb megnyilvánulása, leganyagtalanabb röpülése,
legforróbb vallomása a létről.” (Verset mondok - részlet)

A Somogyi Rezső Általános Iskola beiskolázási programjának egyik fontos momentuma a Tavaszváró szavaló- és énekverseny, amelyet immár 3. alkalommal rendeztünk meg a városunk nagycsoportos óvodásai számára, 2019. március 19-én.
A verseny célja elsősorban az, hogy jól érezzük magunkat, hogy megjutalmazhassunk mindenkit azért, hogy vállalkozott erre a szép feladatra.
A mai világban egyre nagyobb érték, ha egy gyermek sok elfoglaltsága, feladatai, a modern kor kísértései mellett időt szentel arra, hogy értelmezzen, megtanuljon egy sokszor igen hosszú költeményt. Éppen ezért a résztvevők közül valamennyien nyertesek, hiszen aki megtanul egy verset, nemcsak a memóriáját fejleszti, gyarapszik a lelke és az elméje is tőle.
A versenyt iskolánk igazgatónője, Tamásné Dicső Ágnes ünnepi beszéde nyitotta meg, majd intézményünk tehetséges diákjai, „Párbeszéd a kultúráról” címmel egy színdarabot adtak elő. Ezt követően az énekkarunk gyönyörű dallal köszöntötte az apróságokat. A feszültségoldás után pedig kezdetét vette a verseny.
A fáradhatatlan, kedves, csupa szív óvó nénik és a csemetéjükért lázasan aggódó szülők, nagyszülők együtt élték át gyermekeikkel azokat a felemelő pillanatokat, amikor kicsikéjük kiállt a közönség elé és megszólaltatta, főleg kortárs magyar költőink, rímbe szedett sorait. Az izgalom után, a zsűri döntéséig a gyerekeket kézműveskedésre invitáltuk, ahol, tavaszi madárkát készíthettek.
A szavalóverseny mindig nagy élmény versenyzőnek, közönségnek, zsűritagoknak egyaránt. Azt kívánjuk, bármilyen eredményt értek is el az idén, őrizzék meg még nagyon sokáig magukban a vágyat a szavalásra, a versszeretetet, és még sokáig örvendeztessenek bennünket hangjukkal!
EREDMÉNYEK
Vers kategóriában:
1.hely: Fülep Bianka, Tompos lakótelepi Óvoda
Pásztor Csenge, Császy úti Óvoda
2. hely: Halász Diána, Nyitnikék Óvoda
Tomócsik Petra, Csillag-közi Óvoda
3. hely: Csonka Marcell, Tompos lakótelepi Óvoda
Harakály Luca, Nyitnikék Óvoda
Különdíj: Czifra Sára, Nyitnikék Óvoda
Veress Lilla, Csillag-közi Óvoda

Ének kategóriában:
1.hely: Tóth Zsófia, Tompos lakótelepi Óvoda
Lesku Lea, Tompos lakótelepi Óvoda

A Somogyi Rezső Általános Iskola alsós munkaközössége

{gallery}2019tavaszvaro{/gallery}

EFOP-3.3.5-

EFOP-3.2.5-

 

 

 

 

 

 

Határtalanul

unnamed

Alapítványunk

1szazalek

© Somogyi Rezső Általános Iskola.

Somogyi Rezső Általános Iskola
4600 Kisvárda, Szent L. u. 35. - Telefon: 06 45 415 051 - e-mail: somogyirezsoaltisk@gmail.com

Adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége:
Dr. Ráti Angéla - 4600 Kisvárda, Kodály Zoltán utca 15/A. - Telefonszám: 06-45-795-202 - Email: angela.rati[kukac]kk.gov.hu